Top Gear tillbaka med ny laguppställning

Matt LeBlanc flankeras av Chris Harris och Rory Reid

Nästa säsong av ”bilprogrammet” Top Gear väntar runt hörnet. Den senaste trailern lovar gott för underhållningsvärdet.

BBC-produktionen Top Gear har haft en skakig tillvaro ända sedan Jeremy Clarkson delade ut den där ödesdigra smockan för snart två år sedan. Clarkson fick sparken och hans programledarkollegor sade upp sig. Sedan startade de The Grand Tour tillsammans, som egentligen var samma sak fast på internet.

Radioprataren Chris Evans fick uppdraget att leda den 23:e säsongen framåt. Det gick sådär. Evans gapade och skrek i rutan, och bakom kulisserna gapade och skrek han på kollegorna. Så den andra programledaren, tv-kändisen Matt LeBlanc, ställde cheferna inför ett ultimatum: antingen går Evans eller så går jag, sade han.

Och Evans fick gå. Nu börjar det dra ihop sig för premiären av den 24:e säsongen och nu är LeBlanc flankerad av Chris Harris och Rory Reid, båda skymundan-figurer från den förra säsongen. Men Harris är en av världens tunga namn inom motorjournalistiken och publiken älskade Reids korta inhopp. Så det verkar väl vettigt.

En tam racerförare ingår också i laget.

Youtube/Top Gear

En tam racerförare ingår också i laget.

Och nog verkar det vara bättre fart nu än vad det var i fjol, i alla fall av trailern att döma. Faktiskt skulle Top Gear möjligen kunna utmana The Grand Tour i fråga om underhållningsvärde. Att någotdera programmen skulle innehålla någon som helst konsumentupplysning, det kan vi nog utesluta.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com