Tesla tokrusar på börsen

Blankare gav upp – nu hyllar de Elon Musk

Raset på världens börser fortsätter
I går föll Stockholmsbörsen nästan två procent – medan fallet i USA mattades av på kvällen.
Men en aktie går mot strömmen – Tesla tokrusade över 12 procent upp.

Världens börser har haft hicka senaste veckorna. Om det är ett tillfälligt tapp eller början på en längre nedgång är experterna oense om.

En sak är i alla fall säker. När andra aktier rasar har Tesla-aktien gått åt motsatt håll. I går gick aktien upp över 12 procent på Nasdaq-börsen.

Trots alla problem för bolaget och turbulensen runt Elon Musk och hans olika utspel på bland annat Twitter har investerarnas förtroende återvänt. I dag släpper bolaget dessutom sin kvartalsrapport för tredje kvartalet.

En av anledningarna till att aktien rusar just nu är att vissa analytiker som tidigare har rekommenderat blandning av aktien har gett upp och nu rekommenderar köp.

Anledningen är att nya bilen Model3 faktiskt är på väg att göra succé på riktigt. Den har bland annat gjort så att Tesla säljer fler bilar än Mercedes i USA och i september var det mest sålda USA-tillverkade bilmodellen i världen. Kanske ska Tesla slutligen lyckas ”göra en iPhone” på bilmarknaden.

Ett av analyshusen som bytt fot är Citron Research, som tidigare var sura, men nu rekommenderar köp efter att Model3 ”blivit en succé”.

– Tesla tar inte bara kunder från BMW och Mercedes, utan även från Toyota och Honda”, skriver Citron Research.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com