Tesla kommer inte tillverka superversionen av Model S

Skulle leveras nästa år

Det skulle få en räckvidd på 83 mil, men nu har Tesla beslutat sig för att inte tillverka värstingversionen av Tesla Model S.

Tesla Model S är nog den mest kända modellen från den amerikanska elbilstillverkaren, kanske bortsett från Cybertruck. För cirka fem månader sedan meddelande Tesla att de skulle uppdatera både Model S och och Model X, där de olika trimmnivåerna fick nya namn och ny räckvidd. Bland annat presenterades Plaid + som skulle få en räckvidd på 83 mil och även vara hiskeligt snabb. Leveranserna var tänkt att starta under nästa år.

Men nu har Elon Musk tweetat där han avslöjar att de inte kommer bygga Plaid +. Anledningen är att Tesla tycker att ”vanliga” Plaid är så pass bra att de inte behöver en ännu skarpare version. Den uppdaterade versionen av Tesla Model S Plaid kommer enligt Musk vara den snabbaste produktionsbilen som någonsin gjorts. Den påstås göra 0-60 mph under två sekunder och ha en topphastighet på 322 km/h.

I en annan tweet skrev Musk” ”Model S goes to Plaid speed this week,” men utvecklade inte sitt resonemang. 

Från börjar var det tänkt att nya Model S Plaid skulle visas upp i förra veckan, men har skjutits upp tills på torsdag, 10 juni. Den nuvarande versionen av Model S Plaid kostar från 1 279 990 kronor.

LÄS MER: Sätt guldkant på tillvaron med specialversion av Tesla Model S

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com