Sveriges dyraste och snabbaste autografer

Nu säljs svenske världsstjärnans vrålåk på Blocket

Nu säljs Sveriges snabbaste och dyraste autografer på Blocket. En Ferrari 430 Spider och mc:n Ducati 1098S – båda signerade av tidigare ägaren Zlatan Ibrahimovic. – Värdet blir högre när Zlatan har ägt dem, säger Frederick Söderström, på Söderström Classic Sportscar.

Zlatan är en sann bilentusiast och har genom åren ägt ett antal exklusiva och dyra sportbilar. Nyligen uppmärksammades att hans Mercedes CL65 AMG var till salu på Blocket.

Nu är det dags igen för två exklusiva fordon som tillhört fotbollsstjärnan att bjudas ut på Blocket.se. Den här gången rör det sig om både en bil och en mc som dessutom är signerade av Zlatan Ibrahimovic.

Hos Söderström Classic Sportscar säljs en Ferrari 430 Spider som har ägts av Zlatan. Bilen har endast gått 6700 mil och är nu till salu för 1 290 000 kronor.

– Den är i ett fantastiskt skick och det finns en plakett med Zlatans autograf på mittkonsolen. Han köpte eller fick den när han gick från Ajax till Juventus. En fulldokumenterad bil med en sådan proveniens har ett extra högt värde och det har hört av sig spekulanter från hela Europa, säger Frederick Söderström.

Bilen har en toppfart på 315 km/h och gör 0-100 km/h på fyra sekunder, så den kan med fog sägas vara Sveriges snabbaste och dyraste autograf.

– Förutom autografen finns det flera dokument som visar att det har varit Zlatans bil.

Lite billigare men minst lika snabbt blir det för den som köper Zlatans tidigare motorcykel, en Ducati 1098S som är till salu hos Autolane i Kungälv.

Motorcykeln är elva år gammal och var bland det värsta som gick att få 2008, med 160 hästkrafter och en acceleration upp till 100 km/h på endast tre sekunder. Men när det gäller toppfart har den ingen chans mot Ferrarin. När den togs in i Sverige ägdes den av Helena Seger, men den har Zlatans autograf på sidokåpan.

– Den är nästan i nyskick, och visst kostar den lite extra på grund av den fantastiska historiken. Även om den är tio år gammal hänger den med de snabbaste hojarna som säljs i dag, säger Mirsad Softic, säljare på Autolane.

Intresset för motorcykeln har hittills varit stort – men ingen har slagit till och lagt upp de 199 900 kr som begärs.

– Det är jättemånga som har hört av sig, bland annat flera norrmän, och folk från andra länder men än finns chansen.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com