Svenska rallyt ställs in

Skulle genomförts i februari

På grund av den pågående covid-19-pandemin har Rally Sweden beslutat att ställa in tävlingen som skulle genomförts i de värmländska skogarna i februari.

I februari var det tänkt att Svenska rallyt skulle avgöras i den värmländska skogarna, men så blir inte fallet. Nu har organisationen tillkännagivit att rallyt ställs in. Orsaken är begränsningarna som har orsakats av covid-19-pandemin. 

Enligt planen skulle tävlingen köras mellan 11 och 14 februari, men ett beslut från Länsstyrelsen i Värmland där de avslog ansökan om tävlingstillstånd fanns det inget alternativ än att avbryta den planerade tävlingen. Därmed fanns det inga förutsättningar med en tävling, varken med eller utan publik. Beslutet att ställa in tävlingen har fattas i samförstånd mellan FIA, WRC Promoter och Rally Swweden. 

– Utan tillstånd för tävlingen är det formellt sett ett ganska enkelt beslut att fatta och jag har full förståelse för att detta är det enda rätta att göra i det läge vi befinner oss i. Vår dialog med Länsstyrelsen Värmland, Polisen och Region Värmlands smittskydd har varit extremt professionell och jag uppskattar verkligen deras försök att utifrån rådande regelverk och rådande smittläge ändå försöka hitta konstruktiva lösningar” säger Rally Swedens vd Glenn Olsson, i ett pressmeddelande. 

Svenska rallyt är det enda renodlade snörallyt på WRC-kalendern. 

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com