Superbilen som du kan vardagsköra

Här är finesserna på nya Corvetten

Chevrolet tar i ändå från tårna när de lanserar nya Corvette. I natt släpptes 23 nya filmer på Youtube om nya bilen med mittmotor. En av finesserna: Bilen går att höja så du slipper skrapa det låga chassit.  Corvette slår Porsche och Ferrari-bilar men går att använda till vardags.

Nya Corvette är fullständigt omdesignad och full med ny teknik, även om motorn är en hederlig V8 på 6,2 liter utan turbo på 497 hk. Dessutom går den inte att få med manuell låda längre, utan det är åttastegad dubbelkopplingslåda som gäller.

En mycket användbar finess som Chevrolet lanserar är ett system som höjer bilen med upp till fem centimeter på mindre än tre sekunder. Bilen kan programmeras in via GPS så den vet var den ska lyfta chassit för att inte skrapa i farthinder och kantstenar på din dagliga pendling. Den som någon gång ägt en sportbil vet att det här är ett problem på riktigt.

Sportbilar har vanligen nästintill obefintliga bagageutrymmen, men Chevrolet Corvette kommer med två koffertluckor. Dels ett bakre bagage, och det främre bagage där motorn satt tidigare.

För den som vill vardagsköra sin Corvette så hålls förbrukningen nere genom att V8:an på 497 hk stänger av hälften av cylindrarna när du kör försiktigt.

Chevrolet själva ser Porsche, Ferrari, McLaren och Ford GT som konkurrenter, men för själva fram att ingen av bilarna har lika bra vardagsegenskaper som Corvette.

Toppfart och vikt för bilen ännu så länge okända.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com