Statoil tar ner skylten och byter namn till …

Blått blir rött, vitt och orange

I dag den 3 maj börjar Statoil-mackarna runt om i Sverige och hela Europa att skylta om. Efter nästan 30 år längs våra vägar med de blåa skyltarna och flaggorna blir nu Statoil istället Circle K. 490 stationer kommer att flagga om under det närmaste året.

1986 köpte norska Statoil det svenska bolaget ESSO och efter nästan tre decennier köpte den kanadensiska koncernen Alimentation Couche-Tard Inc det norska bolaget. Under de senaste fyra åren har verksamheten drivits i Statoils namn, men nu byter de nästan 500 bensinstationerna i Sverige om till rött, vitt och orange. Den första invigningen i Sverige sker den 3 maj när Statoil Länna/Skogås byter skepnad.

–Det här är en historisk dag. Vi är stolta över vår 29-åriga historia under Statoilvarumärket i Europa och nu tar vi ett stort steg framåt. Våra kunder kommer fortfarande att möta samma vänliga personal hos oss, vi ligger kvar på samma platser och erbjuder samma produkter och tjänster som vi har varit kända för som Statoil. När vi nu blir en del av den globala familjen Circle K fortsätter vi att ta vara på möjligheten och utveckla ännu bättre kunderbjudanden, säger Jacob Schram, Group President Europe för Alimentation Couche-Tard Inc, som äger det globala Circle K nätverket.

Jacob Schram inviger tillsammans med stationschef Pontus Johansson och Morgan Wiktorsson, VD Circle K Sverige AB den nya Circle K stationen i Länna/Skogås. Därmed blir Sverige det första landet i Europa att byta varumärke till Circle K. Under det närmaste året kommer de 490 Statoil-stationerna att bli Circle K i Sverige medan alla de 1500 Statoilstationer runt om i Europa kommer att vara ombytta till 2018.

Det omfattar 10 000 pumpskyltar och 70 kilometer takramper. Globalt sett kommer nästan 11 700 Circle K stationer över 23 länder och tre kontinenter få det nya uppdaterade Circle K varumärket under den här perioden.

– Denna förändring ligger helt rätt i tiden och ger oss stora möjligheter. Vi hoppas kunna göra Circle K lika, eller ännu mer omtyckt och familjärt, som Statoil varit. Statoil är marknadsledare inom många områden och vi tar med oss mycket vidare, bland annat vår fortsatta utveckling av vårt drivmedelsvarumärke, miles. Nu går vi in i en ny fas som del av ett starkt globalt varumärke med en tydlig lokal förankring. Det viktigaste kommer alltid att vara det som kunden värdesätter, och det ska vi se till att bygga vidare på, säger Morgan Wiktorsson, VD på Circle K i Sverige.

Foto: Circle K Sverige
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com