Stal veteranbilen – och tände eld

Ägaren Daniel: "Varför kan folk inte ge fan i andras grejer?"

Han blev just klar med renoveringen av sin fina veteranbil.
Då stals den – och eldades upp.
– Jag är helt knäckt, berättar Daniel Murars från Säter. Det är så fruktansvärt onödigt.

I går kväll åkte Daniel Murars med bror och brorson från Säter till Västerås för att cruisa i en nyrenoverad Ford Galaxie 500 -63 convertible.
De hade tänkt titta på alla bilar som kommit till eventet Summer Meet, men stannade först i utkanten av Västerås för att äta.
Men när de kom ut från restaurangen var bilen borta. Daniel hann knappt anmäla bilen stulen förrän polisen ringde upp honom med ett väldigt tråkigt besked: ”Din bil har hittats helt utbränd”.
– Jag är helt knäckt, berättar Daniel. Det är ju så fruktansvärt onödigt. Varför kan folk inte ge fan i andras grejer?
– Jag har lagt ner massor av arbete på bilen hela vintern och gjorde sista renoveringen den här veckan.

Daniels sambo Tove Jakobsson har skrivit ett uppmärksammat inlägg på Facebook som fått massor av sympati från allmänheten:
– Det meningslösa sabotaget…igår blev vi personligen drabbade. Se upp om du har din fina bil med dig i Västerås den här helgen. Några personer har stulit Forden, buskört ur stan och tänt eld på den! Det tog uppskattningsvis 40 minuter från upptäckten tills bilen var utbränd.

Nu hoppas Daniel och Tove att allmänheten kan bidra med tips för att få fast tjuvarna.
– Jag har redan fått en del tips, säger Daniel. De hade tydligen kört som dårar genom stan och ett flertal såg dom. Det var tur att ingen blev påkörd i natt.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com