SsangYong Turismo Camper husbil för två

Med allt du behöver för campingsemestern

SsangYong är ett märke på frammarsch. Nu presenterar de en campingversion av familjebussen Turismo. Där finns allt du behöver för semestern.

SsangYong har profilerat sig som något slags koreanskt svar på Subaru – ett lite udda märke med fyrhjulsdrivna bilar i skuggan av de stora drakarna. Den senaste tiden har de markerat revir och tog sig nyligen in på den svenska marknaden med modeller som Tivoli, Korando och Rexton. Nu lanseras också suven XLV hos oss och nyligen visades konceptbilen LIV-2 på Parissalongen.

Inte nog med det. Inför mässan Motorhome & Caravan Show som öppnar i dag i brittiska Birmingham visar SsangYong upp en husbilsversion av familjebussen Turismo. SsangYong Turismo Camper har allt ett semestrande par kan önska sig: gasolkök, kylskåp, portabel toalett, diskho och soltält.

Campingbilar har högre standard nu än förr.

Campingbilar har högre standard nu än förr.

Motorn är en fyrcylindrig diesel på 2,2 liter och 180 hästkrafter. Kunderna kan välja mellan två- eller fyrhjulsdrift samt manuell eller automatisk låda. Vi vet i nuläget inte om SsangYong Turismo Camper kommer till Sverige, men i Storbritannien startar priserna på strax under 30.000 pund, motsvarande ungefär 340.000 kronor med svenska skatter.

Foto: SsangYoung, Bundesarchiv/Wiki Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com