Snyggaste James Bond-bilen någonsin?

Jubileumsbilen med det krångliga namnet – en hyllning till filmen för 50 år sen

Vodka martinin ska vara skakad och inte rörd. Bilarna ska vara snabba och snygga.
Nu kommer den kanske snyggaste James Bond-bilen genom tiderna. En Aston Martin DBS Superleggera i ny tappning.

Här är den nya bilen i hennes majestäts hemliga tjänst. När James Bond (med skådespelaren Daniel Craig) dyker upp för 25:e gången på film kommer han köra en olivgrön DBS Superleggera.
Bilens hela namn är aningen krångligt, men lyder så här: ”On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera special edition”.
Redan nu visas bilen upp av en annan anledning: Aston Martin och filmbolaget vill fira 50-årsjuiléet av filmen ”I Hennes Majestäts Hemliga Tjänst”, där James Bond jagade superskurken Ernst Stavro Blofeld som ledde organisationen S.P.E.C.T.R.E. På bilderna ovanför artikeln ser du bilen som kördes av Bond-skådisen George Lazenby.

Den nya jubileumsbilen kommer att produceras i 50 exemplar och säljas för cirka 3,6 miljoner kronor styck så att några individer med mycket pengar kan åka runt och känna sig som den legendariska agenten.
Bilen har många små attiraljer som ska påminna köparna om James Bond-kopplingen. Det är små plaketter med filmlogga och galler på luftintagen med ny form och emblem som visar vilken bil det handlar om – förkortat till OHMSS, ”On Her Majesty´s Secret Service”.

Bilen är lackad i samma olivgröna färg och har en unik ribbad grill för att efterlikna bilen från 1969. Fälgarna är även också unika och en modernare version av de klassiska ekerfälgarna.
Under huven sitter en V12-motor på 5,2 liter som ger maximalt 725 hästkrafter och 900 newtonmeter i vridmoment.

Och så det mest James Bond-aktiga till sist: Om du köper en bil får du en svart drink-väska på köpet med tillhörande champagneglas.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com