Skoda Kodiaq Scout är en suvigare suv

Lite tuffare utseende och lite bättre skydd undertill.

Skoda uppdaterar sin suvmodell med mer terrängtycke och glittrigare detaljer. Visningen sker i Genève om drygt en månad.

När vi provkörde nya Skoda Kodiaq alldeles i början av vintern klagade vi inte direkt över att några suvelement saknades även om personligheten är mer familjebilsmässig. Så, om någon nu ändå tyckte att Kodiaq ser för snäll ut har Skoda rådit bot på det.

Skoda Kodiaq Scout har nämligen tuffat till sig och struntat i att raka sig. Tredagarsstubben består i det här fallet av nya stötgångare fram och bak, silverfärgade backspeglar och takräcken, samt egna 19-tumsfälgar.

Men faktiskt är terrängtycket inte bara smink. Undertill har ett ”dåliga vägar-paket” monterats med ett underredsskydd som tar smällarna i stället för motor eller broms- och bränsleledningar. Skoda lovar också en liten skvätt bättre markfrigång och generösare frigångsvinklar fram och bak.

Annars är det fråga om samma bil, med samma bensin- eller dieselmotorer och fyrhjulsdrift. Premiären sker på bilsalongen i Genève i mars. Där kommer vi också att få en Skoda Kodiaq Sportline, som till skillnad från Scout ska försöka vara mer asfaltsvänlig.

Den lär inte få något underredsskydd.

Skoda

Den lär inte få något underredsskydd.
Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com