Skoda Citigo blir gladare

Små förändringar piggar upp Skodas minsting.

När Skoda nyper lilla Citigo i kinderna blir den inte bara lite längre. Den får också en uppdaterad interiör.

Citigo är tjeckiska Skodas tolkning på temat Volkswagen Up. Eller, ja, alla bilarna som bygger på Volkswagengruppens New Small Family platform byggs egentligen i samma slovakiska fabrik utanför Bratislava. Men vi kan för ett ögonblick låtsas att det handlar om bilar med skilda karaktärer.

Hursomhelst har Skoda piffat upp lilla Citigo inför årets upplaga av Genèvesalongen med bland annat ny motorhuv, grill och stötfångare. Därmed har Citigo vuxit några centimeter på längden och framför allt blivit lite mer lik sina storasyskon i behandlingen av fronten med mer markerade karossveck och ett bredare luftintag under stötfångaren.

Är det någon som ser skillnaderna?

Skoda

Är det någon som ser skillnaderna?

Numera får man också LED-lampor i strålkastarna och kurvljus finns som extrautrustning. Vissa ändringar i utrustningspaketen har också slunkit med, som att någon version får mörktonade baklyktor och någon annan får nya fälgar. Några tekniska nyheter under skalet blir det dock inte.

Men på insidan har det hänt saker. Instrumentklustret har fått en omarbetning och ratten har fått fler knappar. Jo, också har Skoda monterat ett paraply under passagerarsätet. Det var omtänksamt.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com