”Sista riktiga” Saaben – perfekt samlarobjekt

Har använts som sommarbil

Den har enbart använts som sommarbil sedan åtta år tillbaka. Nu säljs en Saab 9-3 från tidigt 00-tal i väldigt fint skick på svensk auktion.

Bilweb Auctions sista auktion för årets är i full gång och det är 45 olika bilar som kommer säljas.

Ett av exemplaren är en Saab 9–3 Aero från 2002. Det är en bil som enbart har körts på sommaren sedan 2013, då den köptes av en Saabsamlare. Bilen har rullat 19 500 mil, men enligt auktionsfirmans bedömning ser den ut att ha körts hälften av sträckan.

Det är den sista årsmodellen av den första generationen av Saab 9–3. Den har spoilers, sportstolar samt en motor på 205 hästkrafter. Modellen anses av många som ”den sista Saaben”. Aero var även den sportigaste versionen av 9-3.

Michael Luft, förordnad värderingsman museum och samlare: ”Bilen är hel och fin både på ut- och insidan. Helt original, inga anmärkningar.”.

Enligt auktionsfirmans bedömning, är bilen ett fint exemplar och en utmärkt samlarbil, samt en bra investering för framtiden. Tekniskt är fordonet fullservad och alla handlingar finns. Den går bra med en pigg motor samt bra väghållning.

Bilen har kvar sin originallackering som är i väldigt bra skick, och interiören är fin. Helhetsintrycket är att den har allt man vill ha en i en hobbybil.

Är man intresserad av den här Saab, har den ett bedömt värde på mellan 40 och 55 000 kronor. Just nu är det ledande budet uppe på 39 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com