Se den totalrenoverade Miura SV

Renoverad av Lamborghini själva.

I år firar den klassiska modellen Miura 50 år och då passade Lamborghini och dess avdelning PoloStorico att visa upp den totalrenoverade Miura SV (Super Veloce) under vintagebil-träffen Amelia Island Concours d’Elegance i Florida, USA

Miuran med tillägget Super Veloce har chassinummer 4846 och ställdes ut på bilsalongen i Genevé 1971. Nu har den återställts av Lamborghinis egen renoveringsavdelning PoloStorico som för ett år sedan plockade ner bilen till en tom kaross för att seden gå genom varenda liten skruv och söm under uppbyggnaden. V12-motorn och den 5-växlade lådan har totalrenoverats liksom inredningen och på det en ny lack, den gröna Verde Metallizata. Något som hjälpt till under renoveringen är att Lamborghini själva fortfarande har en stor del reservdelar kvar från 60-talet på hyllorna. Och till det original-ritningar som kommit till användning av nytillverkningar av reservdelar och tillbehör.

Efter helgen och uppvisningen i Florida skeppas Miuran hem till Sant’Agata Bologna i Italien för att ställas ut.

Har du en gammal Lamborghini i ett uthus på landet eller om någon gammal avlägsen släktning ställt in sin Countach i hönshuset för 20 år sedan har du nu chansen att få den som ny igen. På avdelningen PoloStorico i Sant’ Agata tar de emot gamla exemplar av Lambos, mot en avgift så klart, för att gå genom bilarna och se vad som är original på bilen. Där kan de gå genom de 1000-tals ritningar och dokument i arkivet för att vidimera historien om bilen samt erbjuda en totalrenovering tillbaka i originalskick igen. Priset för en sådan renovering törs vi inte gissa på, men med tanke på priset på gamla sportbilar kan det vara en investering.

Foto: Lamborghini
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com