Så testar Nissan sina mugghållare

Stort sommarscoop – mugghållarnas hemligheter avslöjade

Mugghållarnas betydelse kan inte underskattas för bilismens tekniska utveckling. Nissan spiller sin information om hur testandet går till. Allt för att du ska slippa få kaffet i knät.

Det är Nissans brittiska division i Cranfield, som bygger modellerna Qashqai, Juke och X-trail, som bjuder på en skvätt information om hur deras mugghållare utvecklas.

– Vår forskning visar att det finns stora variationer mellan vanliga muggar, burkar och flaskor i olika länder. En mugghållare kanske är någonting du tar för givet, men du lär märka väldigt kvickt om den inte fungerar som den ska, säger Russel Davies från avdelningen Kundorienterad Utveckling hos Nissan European Technical Centre.

Nu törstig, snart väldigt kissnödig.

Nu törstig, snart kissnödig.

Nissan tar med sina testmuggar till provbanan och kör varv efter varv för att säkerställa fullkomlig muggintegritet, även under full acceleration, kurvtagning eller inbromsning.

– Det är häpnadsväckande hur mycket detaljarbete som krävs för en så till synes enkel liten grej, fortsätter Russel Davies. Han och hans team följer mugghållartrenderna i branschen noga. Till exempel har de smalare energidrycksburkarna inneburit att Nissan fått hitta nya lösningar för att passa behov i ständig förändring. När skänkte du en tanke åt dina mugghållare senast?

Foto: Nissan
semesterredaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com