Renoverad för historisk racing – Saab 96 går under klubban

Nuvarande ägaren har haft den i sin ägo sedan 2009

En Saab 96 i mycket fint skick kommer gå under klubban i Bilweb Auctions första auktion för året.

Snart startar Bilweb Auctions första försäljning för året, och i skrivande stund har det lämnats in 34 bilar som ska auktioneras ut.

En av bilarna som ska gå under klubban är en Saab 96 Monte Carlo 850 från 1966. Bilen såldes som ny i Sverige 1966. Den nuvarande ägaren har haft den sin ägo sedan 2009 och har renoverat den för att används i historisk racing. Den senaste besiktningen genomfördes 2017 och är sedan dess besiktningsbefriad. Bilen har FIA htp (Historic Technical Passport) som är giltigt till 2028.

Eftersom den renoverades för att användas i historisk racing är allt i genomgånget skick. Dock är motorn en tvåtaktare på 95 hästkrafter, vilket betyder att föraren måste ha koll på dess karaktär.

Helhetsskicket är att fordonet är en tävlingsbil och som med några enkla medel kan bli en gatubil som är redo att köras i trafiken. Helhetsbedömningen är att det är en Saab i ett exceptionellt fint skick.

Peter Sundfeldt och Shaun Major, värderingsmän på Bilweb Aucitons: ”Detaljmedvetenhet, snygg finish och en högkvalitativt vässad tvåtaktsmaskin.”

Är man sugen på att lägga ett bud på Saaben, värderas den till mellan 250 och 300 000 kronor. Budgivningen startar nu på torsdag, 3 februari.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com