Ram Rebel TRX Concept en sportbil för Texas

Kompressor, fyrpunktsbälte och sidepipes

Fiatägda Ram visar upp ett pickup-koncept utöver det vanliga. Syftet är att mäta konsumentintresset. Låt oss gissa att de är intresserade i Texas.

Ram, som ägs av Fiat Chrysler, var en gång i tiden en Dodgemodell. Så inte längre, Ram är numera ett eget märke med pickup-modeller på programmet. Och som avbrott från Parissalongens alla isbjörnsvänliga elbilar visar de upp en konceptbil hemma i Michigan. Ram Rebel TRX Concept äter isbjörnar till frukost.

Inte längre överst i näringskedjan.

Inte längre överst i näringskedjan.

Konceptbilen bygger på Ram 1500, men har betydligt mer aggressiva skärmbreddare, stötfångare och tingeltangel som för tankarna till medeltida tortyrredskap. Framdrivningen står en 6,2-liters kompressormatad V8 för och den lämnar 575 hästkrafter efter sig. Avgasrören mynnar i trösklarna, som en hälsning till forntida muskelbilar.

Den åttaväxlade automatlådan kan växlas med rattpaddlar och fyrhjulsdriften driver hjul som har över tre decimeters fjädringsväg. Ram lovar att bilen ska klara av att köra i 160 km/h i terrängen. Då lär fyrpunktsbältet behövas.

Idén med konceptbilen är att se om det finns något intresse ute i marknaden för den här typen av fordon. Så kanske får vi se någonting liknande på vägarna. Om det är något att se fram emot eller frukta låter vi vara osagt.

Foto: FCA, Wiki Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com