Prodrive preppar Subaru WRX STI för rekordförsök

Varvrekordet för bil kan ryka på Isle of Man TT

I sommar ger sig den engelske rallyföraren Mark Higgins ut på den 59,54 kilometer långa slingan Isle of Man för att slå sitt rekord från 2014.

Mark Higgins har slagit flera rekord runt Isle of Man TT med bil. Senast var 2014 och då med en standardbetonad Subaru WRX STI på tiden 19,56. Och med standardbetonad i dessa sammanhang menas en Subaru av 2015 års modell med bland annat säkerhetsbur, tävlingsstolar och preppad väghållning.

Men rekordet från 2014 kan ryka all världens väg i sommar. I juni kommer Mark att bege sig ut på den nästan 6 mil långa slingan längs avstängda landsvägar och byar på ön Isle of Man i en Prodrive-preppad Subaru.

Higgins, som är född på ön, har haft en lång och framgångsrik rallykarriär, men är även en erkänd stuntman och jobbat bland annat med de senaste James Bond-filmerna.

Men nu är det på riktigt, och på tid, och i sommar kommer han hem till ön för ett nytt rekordförsök, och frågan är hur fort det kan gå. För bilderna från Prodrive på den nya Subarun avslöjar att det är mer än en ”standardbil” den här gången. En gigantisk vinge, mer aerodynamiska detaljer och urplockad inredning skvallrar om en renodlad racer byggd för nytt rekord.

Vi får hoppas på ett nytt rekord och ett fortsatt framtida samarbete mellan Subaru och Prodrive.

Bilden är den nya Subarun, men klickar du på bilden kommer du från rekordvarvet 2014. Och klickar du på den här länken får du se de klassiska räddningen från 2011 när Higgins för en sekund tappar greppet och räddar upp krisen i närmare 200 kilometer i timmen.

Foto: Prodrive
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com