Prestige-racet: BMW M5 mot Audi RS7

Den tyska tungviktsmatchen är avgjord på Hockenheims GP-bana. Nu vet vi vilken bil som är snabbast.
Flest hästkrafter vinner. BMW M5 Competition slår Audi RS7 Sportback.

Det tyska magasinet Sport Auto har blivit känt för att testa snabba bilar på olika banor, ofta på Hockenheim. Och den här månaden bestämde sig redaktionen för att låta två av tyska bilindustrins prestandamonster göra upp.

Här är tungviktarna:
Audi RS7 Sportback – med en dubbelturbomatad V8 på fyra liter med 592 hästkrafter och sinnessjuka 700 Nm.
Bilen har en åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift, gör 0-100 km/h på 3,6 sekunder och når en elektroniskt begränsad toppfart på 250 km/h. Men Audi kan för en tilläggsavgift fixa toppfarten till 305 km/h. Pris: ca 1,1 miljoner kr.

BMW M5 Competition – sjätte generationen där man för första gången kan få fyrhjulsdrift. Under huven finns en dubbelturbomatad V8 på 4.4 liter och en åttastegad automatlåda. 616 hästkrafter och ett vridmoment på 750 Nm skjuter iväg bilen från 0-100 km/h på 3,3 sekunder. Begränsad toppfart på 250 km/h kan bli 305 km/h om man köper ett speciellt M-paket. Pris: ca 1,1 miljoner kr.

Det är alltså två lika muskulösa sprinters till ungefär samma prislapp på startlinjen, men vem är snabbast på ett varv?
Sport Auto lät samma förare – Uwe Sener – köra bilarna på olika dagar för att få en så rättvis jämförelse som möjligt.
Och vinnaren blev…(trumvirvel)…BMW! Vinnartiden 1,54,2 på ett varv mot Audis 1,57,3. Om det var BMW:s 24 extra hästkrafter som avgör? Vad tror du?
Du kan själv hänga med i racen – se BMW:s prestation i filmen ovanför den här artikeln. Och här är länken där du kan se Audis varv:
Audi RS7 Sportbacks varv på Hockenheim.

 

HÄR KAN DU KÖPA BMW M5

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com