Premiärbilder för nya Renault Grand Scenic

Scenic växer till sig – blir 7-sitsig

I mars gjorde nya Scenic premiär på bilsalongen i Geneve, och nu två månader avtäcks nya större Grand Scenic som kommer till Sverige i början på 2017.

Renault beskriver nya Grand Scenic som den perfekta familjebilen. Men vad är det då som gör den franska MPV:n till den ultimata bilen för familjen? Ja, för de i hemmet som uppskattar design och utseende så beskriver Renault den nya bilen som en imponerande, kompakt MPV med banbrytande proportioner. Detaljer i krom eller grå metall, skulpterade former och sidor samt en distinkt linje bak som tillsammans ska ge ett flytande och elegant intryck. 20-tums hjul är standard och med tvåfärgslack och en harmonisk inredning understryker det modellens moderna personlighet.

För den som är mer intresserad av komforten och kupén så har Grand Scenic funktionen One Touch som gör det enkelt att fälla baksätet och att automatiskt få ett plant golv för att underlätta lastning. Samtidigt är nya Grand Scenic 24 cm längre än ”vanliga” Scenic vilket följaktligen gör att det finns plats för extra bagageutrymme och större lastkapacitet jämfört med dess bilmodellens syskon.

Föraren erbjuds flera fina förarhjälpmedel, bland annat aktiv nödbroms (AEBS) med fotgängarskydd som är standard på alla versioner. AEBS är aktivt i hastigheter från 7 – 60 km/h och är ett komplement till det konventionella aktiva nödbromssystemet.

Till det kommer även bland annat MULTI-SENSE, R-LINK 2- multimedia läsplatta med en stor 8,7-tums skärm och head-up display i färg.

Modellen lanseras i slutet av 2016 i Europa. Till Sverige kommer nya Grand Scenic i början av 2017 och då i den 7-sitsiga versionen.

Foto: Renault
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com