Porsche bekräftar: Nya elbilen Taycan i svår garagebrand

Porsche: Vår bilmodell inblandad i en brand

Elbilen Porsche Taycan har precis börjat levereras till de första köparna.
Nu skakas Porsche av en Taycan-brand i ett garage i Florida – enligt vittnen exploderade bilen när den stod parkerad.
– Sent den 16 februari blev vi medvetna om en incident på en bostadsadress där en av våra bilar parkerades över natten. Vi undersöker incidenten, bekräftar Porsche.

Porsches nya elbil Taycan kostar över två miljoner kronor i sitt mest exklusiva utförande Turbo S. Efter att ha haft problem med att trimma in produktionen i fabriken i Zuffenhausen i Tyskland har Porsche i dagarna börjat leverera bilar till de första kunderna.

För en ägare i Florida slutade de första dagarna med den nya Porschen olyckligt. Över natten hade ägaren parkerat sin Porsche Taycan i ett garage. Enligt uppgifter exploderade bilen och började brinna när den stod parkerad. Både bilen och garaget blev helt utbrända.

Porsche bekräftar nu för Inside EV och Electrek att det var en Taycan som var inblandad i branden i Florida.

– Porsche bekräftar att en Taycan på söndag (16 februari 2020) var inblandad i en brand på en bostadsadress i USA. Fordonet och orsaken till händelsen undersöks för närvarande. Vi ber om förståelse för att vi inte kan diskutera detaljer förrän utredningen är klar, säger en talesman för Porsche.

Hur branden startade är ännu inte känt, om det är batteriet, laddningsutrustningen eller något annat som har orsakat branden. Men det finns väldigt få Taycan i trafik, så branden väcker förstås stor uppmärksamhet. Enligt vad vittnen på platsen uppgett på Twitter så upplevde de att bilen exploderade inne i garaget.

Att elbilar brinner är mer ovanligt än att bilar med förbränningsmotorer brinner, men batteriet kan avge farliga gaser och höga temperaturer vid en brand.

Maths Nilsson
Redaktör
maths.nilsson@schibsted.com