Populära elbilen får ökad räckvidd

En av Europas populäraste elbilar kommer i ny version

Lite snyggare exteriör, modernare inredning – och rejält förbättrad räckvidd.
Nu kommer en helt ny version av elbilen Renault Zoe.

NYA RENAULT ZOE TILL SALU HÄR

Zoe lanserades 2012 och var Renaults första bil som enbart designats till att vara elektrisk. Den har blivit en av Europas mest populära elbilar och har till exempel en marknadsandel på 25 procent i Tyskland. Här i Sverige är Zoe den tredje mest sålda elbilen efter Tesla Model S och Nissan Leaf. Försäljningen lär inte minska nu (start i oktober) när nya Zoe lanseras med längre räckvidd.
Det gamla litiumjonbatteripaketet på 40 kWh har ersatts med 52 kWh och det räcker till en WLTP-räckvidd på 39 mil. Det är 30 procent längre räckvidd än tidigare och 80 procent mer än vad en BMW i3 klarar av.
Dessutom förklarar Renault att bilen kan snabbladdas upp till 50 kW via CCS-kontakt och att det ska ge ungefär 15 mils körning på 30 minuter.

Kopplad till batteriet är en elmotor med en toppeffekt på 136 hästar (100kW) och vridmomentet ligger på 245 Nm. Det ger en 0-100-tid på under 10 sekunder och en toppfart på 140 km/h. Nya Zoe kommer också med ett mindre motoralternativ på 110 kW, den motor som var toppversionen i den utgående modellen.

Den uppdaterade modellen har ett ”B-läge” för stadskörning, som innebär att bilen stannar så fort du släpper gaspedalen. Det betyder att du sällan behöver trycka på bromsen.

HITTA RENAULT ZOE HÄR 

Renault har lagt ner stor möda på att skapa en läckrare interiör, och man menar att kvalitén nu ska upplevas som mycket bättre. Instrumentpanelen beskrivs som mer beröringsvänlig och bilen har också fått ett nytt infotainmentsystem, med en större skärm och uppkopplade funktioner som bland annat kan ge information om laddpunkter i närheten.
Dessutom lanseras en app där föraren bland annat kan se batteriprocent och förprogrammera klimatanläggningen i bilen.

Renault har ännu inte angett något pris för nya Zoe, men skriver i ett pressmeddelande att bilen kommer ”hålla samma attraktiva prissättning”.
Kan man gissa på att priset blir strax över 325 000 kronor?

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com