Populär Volvo med fyrhjulsdrift och R-design

Rak fyra • 235 hästkrafter

En Volvo S90 med R-design och fyrhjulsdrift finns till salu via Bytbil. Den har en rak fyra som levererar 235 hästkrafter.

Hos Kamux Jönköping Personbilar finns en Volvo S90 D5 AWD R-Design. Volvon, som är en av de mest klickade bilarna på Bytbil just nu, är årsmodell 2020 och har rullat 3 600 mil.

Under motorhuven finns en dieseldriven tvåliters rak fyra med dubbelturbo som producerar 235 hästkrafter och 480 Nm i vridmoment. Kraften till de fyra hjulen går via en åttaväxlad automatlåda. 0–100 km/h går på sju sekunder, och topphastigheten är 240 km/h.

Volvo S90 presenterades på bilsalongen i Detroit 2016 och var ersättaren till Volvo S80. Bilen baseras på SPA-plattformen, som bland annat även andra generationens Volvo XC90 använder sig av. S90 är tänkt att konkurrera med Audi A6, Jaguar XF och Mercedes-Benz E-klass.

Bland assistanssystemen finns ABS-bromsar, antisladd och antispinn, filbytesvarnare, körfilsassistans, fartbegränsare samt farthållare, cockpit-display, döda vinkelvarnare, samt start & stopp-funktion.

Med på utrustningslistan finns även bland annat elinfällbara sidospeglar, elstolar för passagerarna fram med inkluderande minne, Head Up-display, och multifunktionsratt. Dessutom har den 360 graders kamera.

Är man intresserad av denna Volvo S90 finns den hos Kamux Jönköping Personbilar för 417 900 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com