Polsk firma restomoddar klassisk Jaguar

Tolkning av klassisk Jaguar

En polsk firma har satt tänderna i en Jaguar XJ-C och fixat till den, så att den får en modernare design och även en kraftigare motor.

En polsk trimningsfirma som heter Carlex Design, som designar om och trimmar olika sorters personbilar har visat upp sitt senaste projekt: Jaguar XJC. Det är en modifierad version av den klassiska modellen Jaguar XJ som introducerades 1973 som en tvådörrars coupé, och XJ-C är den ovanligaste versionen av modellen. Under tre år tillverkades lite drygt 10 000 exemplar.

Enligt det polska företaget kombineras modernitet och snygg design med den klassiska karossen från XJ. Framtill har kanterna jämnats ut och kromet tonats ned. Även stötfångaren har blivit mindre, och belysningen i strålkastarna har blivit modernare.

Interiören har gjorts om totalt och täcks av lyxigt läder. Intrsumentklustret är exempelvis digitalt och så även klimatanläggningen. Motorn är en V8 på 400 hästkrafter, vilket är mer än de 257 hästar som fordonet tidigare levererade. Bilen har även fått nya bromsar och ny hjulupphängning. Enligt det polska företaget göra Jaguaren ännu mer bekväm, supersnabb och säker.

Varje år ska endast ett par exemplar tillverkas. Något pris finns inte, men den lär kosta en bra slant.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com