Polestar får jätteorder av Hertz

Ska leverera 65 000 bilar till företaget

Svenska elbilstillverkaren Polestar har fått en jätteorder från Hertz. Det amerikanska biluthyrningsföretaget har som ambition att ha en av världens största elektriska hyrbilsflottor i världen.

Biluthyrningsföretaget Hertz har tillkännagivit att man har gjort en jätteorder hos elbilstillverkaren Polestar. Totalt kommer 65 000 exemplar av elbilsmärket levereras under fem års tid. Initialt kommer Polestar 2 beställas av företaget.

Beställningen är del av Hertz åtagande att elektrifiera sin flotta och har målet att bli den största hyrbilsflottan i Nordamerika, och en av de största i världen.

Förra året tredubblade Polestar i sin tur sin tillverkningsvolym. Till 2025 har Polestar som mål att årligen tillverka 290 000 bilar.

– Samarbetet med Polestar bygger vidare på vår ambition att ta en ledande position i det moderna ekosystemet för mobilitet och att göra det som ett företag i miljömässig framkant. Genom att arbeta med ledande elbilsaktörer som Polestar kan vi hjälpa till att påskynda övergången till el samtidigt som vi erbjuder privat- och företagskunder samt partners inom mobilitetstjänster en elektrisk premiumbil, en enastående upplevelse och ett lägre koldioxidavtryck, säger Stephen Scherr, vd för Hertz.

Polestar 2 kommer erbjudas hos Hertz i Europa senare i vår, och senare i år i Nordamerika samt Australien.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com