Otroligt välbehållen Saab 900 – stod 14 år i garage

Har rullat ynka 63 mil

En Saab 900 Taladega Coupé i otroligt fint skick. Den har bara rullat 63 mil och har dessutom kvar sin nybilsdoft.

I förra veckan berättade vi på Bytbil om en väldigt fin Saab Sonett II som säljs på Bilweb Auctions septemberauktion.

En ytterligare Saab som säljs på auktionen, är en Saab 900 Talladega Coupé. Saab 900 är den andra generationen av modellen, som ofta betecknas som New Generation. Bilen skiljer mycket från första generationen men har kvar flera Saab-attribut i designen.

900 Talladega var en hyllning till bilens uthållighetstest som genomfördes på ovalbanan Talladega Raceway. Sex Saab 900 körde 100 000 miles i sträck med en medelhastighet av 226,450 km/h.

Just det här exemplaret, en 900 Talladega Coupé i cayenneröd metallic, årsmodell 1998, köptes som ny av säljarens far. Allt som allt har den rullat ynka 63 mil. All utrustning som fanns tillgängligt på den tiden finns på bilen, till och med en glastaklucka. Enligt Bilweb auctions så har bilen än i dag kvar sin nybilslukt.

LÄS MER: Första bilderna på BMW M:s nya modell

Bilen har stått i svala och mörka garage under alla år, och de senaste 14 åren har bilen inte rullat överhuvudtaget. Nyligen har dock ett nytt batteri monterats.

Jens Åhlander, värderingsman mitt och norr på Bilweb Auctions: ”Som en ny bil helt enkelt. Till och med AC:n kyler.”

Helhetsbedömningen på bilen är att den är i mycket bra skick, möjligtvis att någon komponents har åldrats och behöver bytas ut om bilen åter ska tas i trafik.

Är du intresserad av den fina Saaben har du fram tills fredag förmiddag på dig att lägga ett bud. Vid skrivande stund är det ledande budet på 200 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com