Omringade och stängde in Porsche-rånarna

Läs polisens hyllning till hjältarna: ”Civilkurage”

Gärningsmännen trängde sig in i mannens hem och hotade sig till den röda Porsche 911:an.
Tack vare personer ur allmänheten som ingrep kunde de gripas. Ny har rånarna dömts och hjältarna hyllas av polisen.
– Vi poliser är fulla av beundran för er som var på plats när detta hände! Ert civilkurage och modiga ingripande är grundan till att dessa personer kunde gripas och dömas, skriver polisen i en hyllning på Facebook.

I slutet av augusti rånade fyra män en person på sin röda Porsche 911 i hans hem i Sigtuna. Rånarna kraschade under flykten med en annan bil – men fortsatte i en ny flyktbil.

Efter kraschen gjorde de misstaget att köra in i en återvändsgränd. När de vände tillbaka hade personer ur allmänheten samlats. Flyktbilen stoppades och omringades och när polisen kom till platsen satt rånarna instängda i flyktbilen och kunde bara vänta på polisen. Nu har rånarligan dömts för bland annat rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Polisen vill tacka hjältarna som omringade rånarna – och har publicerat följande inlägg som har fått stor spridning i sociala medier:

”Flyktbilen stoppades och omringades av dessa, så när vi poliser kom till platsen fanns gärningsmännen serverade i flyktbilen.

Idag kom dom i ärendet. Samtliga tilltalade blev dömda. De som varit inne och hotat målsägaren dömdes för rån mm. och de som enbart suttit i flyktbilen dömdes för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel mm.

Vi poliser är fulla av beundran för er som var på plats när detta hände! Ert civilkurage och modiga ingripande är grunden till att dessa personer kunde gripas och dömas.”

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com