Officiell: Här är Skodas VisionS

Kolla in den tjeckiska storsuven

Om två veckor är det premiär.
Men Skoda tjuvstartar och rycker skynket av sin storsuv redan nu.
Dock är det ingen produktionsbil vi får se.

Det är produktionsbil tunt maskerad som koncept Skoda visar upp. Bilen har fått namnet VisionS och är en sexsitsig suv.
Storleksmässigt mäter utställningsbilen 4 700 millimeter på längden, 1 910 mm i bredd och 1 680 mm i höjd. Troligtvis kommer dessa modereras en del i produktionsform och bilen tippas bli en utmanare till Hyundai Santa Fe.

Under huven sitter det en 1,4-liters bensinare som tillsammans med dubbla elmotorer har en systemeffekt på 225 hästkrafter. I systemet sitter en elmotor på dubbelkopplinslådan och en sitter på bakaxeln. Det senare gör att bilen har en elektronisk fyrhjulsdrift istället för en mekanisk.

Prestandamässigt ska systemet kunna accelerera bilen 0-100 km/h på 7,4 sekunder. Om man är mer förståndig med sin högerfot så ska man kunna köra upp till 50 kilometer på ren el och den totala räckvidden ska vara upp till 100 mil.
I den här tappningen är VisionS en supermiljöbil i och med att utsläppet landar på 45 gram koldioxid per kilometer.

Utseendemässigt så känner man igen Skodas designspråk, dels från tidigare koncept VisionC, men även från den senaste Superben. Förvisso är strålkastarna och lyktorna fram ”konceptigt” smala och åtskild, därtill är den nedre grillen något som troligtvis inte kommer att se ut så i produktionstappningen. Även baktill lär lyktorna modifieras inför marknadsintroduktionen.
Skoda VisionS kommer att visas upp i Genéve och troligtvis lär vi få se produktionsversionen till hösten.

Foto: Skoda
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com