Officiell: Den kraftfullaste BMW M-modellen någonsin

Firar BMW M:s 50 årsjubileum

För att fira BMW M:s 50 årsjubileum visar BMW nu upp den kraftfullaste BMW M-modellen någonsin, BMW Concept XM.

För att fira BMW M:s 50-årsjubileum så har BMW lanserat en ny modell i form av BMW Concept XM. Det är för första gången sedan BMW M1 som en helt fristående modell utvecklad av BMW M GmbH lanseras. Den kommer enbart som M-modell och bara som laddhybrid.

Modellen har en nyutvecklad drivlina som kombinerar en V8-motor tillsammans med en elmotor, där systemeffekten är på 750 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 Nm. Det är ännu värre än BMW M5 CS som levererar 635 hästkrafter. Den elektriska räckvidden är åtta mil. Det är det första elektrifierade fordonet från BMW M GmbH.

– BMW Concept XM representerar en fullständig omformning av högpresterande fordon. Bilen understryker BMW M GmbH:s förmåga att bryta och tänja på etablerade normer för att erbjuda kunder den ultimata körupplevelsen, säger Franciscus van Meel, VD för BMW M GmbH.

Enligt BMW får bilen en ny och djärv design där BMW:s ökända front är mest iögonfallande. Frontdesignen kommer klä alla BMW:s framtida lyxmodeller från och med 2022.

Interiören ska vara en distinkt M-tolkning av cockpitdesignen. Interiören har brunt läder, koppar samt kolfiber och ska skapa en balans mellan sportighet och lyx. I framsätet ligger fokus på föraren, medan i baksätet ska bilen ha ett lounge-liknande tema. Baksätet har exklusiva material, tonade sidrutor, och ett upplyst innetak tillsammans med djupa sitsar.

BMW Concept XM debuterar nästa år när BMW M fyller 50 år. Produktionen startar i slutet av 2022.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com