Nya tillvalet till Bentley: tweed

Vänder sig till kunder som beundrar det brittiska arvet

Brittiska lyxbilstillverkaren Bentley har lanserat ett annorlunda tillval till interiören av sina bilar. Nu kan kunder nämligen att klä in sin bil i tweedtyg.

Vanligtvis när man köper en bil finns det många tillval och alternativ att ta ställning till. Brittiska Bentley är inget undantag.

Nu har den brittiska lyxbilstillverkaren lanserat ett dörrklädesalternativ som är ”sofistikerat och elegant” enligt dem själva: tweed till bilens interiör. Ylletyget används vanligen inte till insidan av en bil, utan snarare till kostymer, blazrar och kappor.

LÄS MER: Bildspecial: Bentley Bentayga blir ännu lyxigare

Bentley menar att introduktionen av tweed ger kunderna möjligheten att välja en ännu mer unik finish för interiören på deras bilar och den vävda ullfinishen till dörrarna förvandlar kupéns energi till en robust men ändå lugn miljö. Den riktar sig till kunder som beundrar det brittiska arvet och de som är passionerade av hållbara material. 

Alternativen finns tillgängliga för Flying Spur, Continental GT och Bentayga. Det finns fyra olika mönster att välja mellan: 

Gröna Cheltenham, medan Glen Plaid–Tolsta Beach erbjuder rutmönstret. Som ett mer subtilt val finns Charcoal och Sand Herringbone möka och ljusa interiör. 

LÄS ÄVEN: Här tillverkas sista Bentley Mulsanne

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com