Nya råa Chevrolet Corvette Z06 – 670 hästar

5,5-liters V8 • 670 hästkrafter

Chevrolet har visat upp nya Corvette Z06. Den är elakare än någonsin tack vare sin nya V8-motor på 670 hästkrafter som har lånats från racingvärlden.

Chevrolet har nyligen visat upp den senaste versionen av sin framgångsrika modell: Corvette Z06. Det är högprestandaversionen av den åttonde generationens Chevrolet Corvette och kommer vara den första Z06:an med en mittmonterad motor.

Den kommer erbjudas både som coupé och som cabrioletversion. Corvetten har en V8-sugmotor på 5,5 liter som levererar 680 hästkrafter och 623 Nm. Motorn, som internt kallas LT6, har överliggande kamaxlar och platt vevaxel samt jämn tändföljd, vilket ger ett annorlunda ljud jämfört med en klassisk Corvette. Motorn är lånad från Chevrolets ISMA-racingprogram. Den är även tillverkad helt i aluminium. 0–60 mph går på 2,6 otroligt snabba sekunder och kraften till bakhjulen går via en åttaväxlad dubbelkopplingslåda.

Bilen har även fått en ny splitter och bakspoiler. Som tillval finns ett kolfiberpaket, som gör att splittern blir bredare, samt större en annorlunda bakvinge och bättre aerodynamik under bilen. Bilen ska generera 165,6 kg downforce vid 300 km/h. Bilen har även ett aktivt fjädringssystem, Magnetic Ride Control, som kan kalibreras för bankörning.

Bilen har Launch Control för att man ska kunna accelerera så optimalt som möjligt från stillastående. Bilen får även större bromsar, 14,6-tum fram, och 15-tum bak som Levereras av Brembo. Bromsarna har sex kolvar fram och fyra bak.

Du kan även välja till exklusiva material till interiören för att göra sportbilen lite mer exklusiv.

De första leveranserna till kunderna kommer under sommaren nästa år och USA är först ut.Chevrolet har inte presenterat några priser.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com