Nya mittmotor-Corvetten med galna 1200 hästkrafter

Corvetten som kör ifrån de flesta Ferrari- och Porsche-bilar

Nya Corvette C8 har inte ens börjat komma till kunderna än.
Men redan nu går det att beställa Hennesseys brutalversion med 1200 hk och dubbelturbo på V8:an.
Prestanda är okända – men redan i standardversionen går 0-100 km/h på cirka tre sekunder…
– Från mild till vild, vi har stora planer, skriver Hennessey.

Chevrolets nya Corvette är precis på väg att nå de amerikanska återförsäljarna och är en stor säljsuccé. Från start finns bilen enbart med en 6,2 liters LT2-V8. Det är dock fullt tillräckligt för de flesta eftersom bilen sprintar upp till 100 km/h på tre sekunder och toppar långt över 300 km/h.

Men det finns alltid kunder som vill ha mer hästkrafter, oavsett hur snabb och stark bilen är och nu kommer trimmaren Hennessey med sin brutala trimning av Corvette C8. Hennessey har satt en dubbelturbo på stötstångs-V8:an och bytt till smidda aluminiumkolvar med kompressionen 10:1. Samt förstärkt dubbelkopplingen för att den ska klara all effekt. Dessutom kommer bilen att få ett rostfritt högeffektsavgasrör. Corvette är kända för att ha marknadens bästa bromsar på sina bilar, men Hennessey erbjuder ändå ett Brembo-system.

GM har sagt att motorn ska vara svår att trimma på grund av hård kryptering av ECU:n, men trimmaren John Hennessey berättar att de kommer att börja arbeta med C8-bilarna så fort de anländer nästa år och att de är helt säkra på att det kommer att fungera. Utvändigt har bilen uppgraderats med kolfiber, ett takscoop och en rejäl bakspoiler med amerikanska flaggan.

Några priser är inte kända ännu, men i formuläret finns det budgetval upp till 35000 dollar, vilket bör ge en fingervisning. Grundpriset för själva bilen är från 59 995 dollar. I Sverige kommer de första Corvetterna att kosta från cirka en miljon kronor i vår – innan trimning.

Hennessey-Corvette lär bli en bil som kör ifrån det mesta som Porsche och Ferrari kan ställa upp med.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com