Nya Golf - rena rama tv-spelet

Volkswagen tar bort alla knappar

Säg hej då till alla knappar. Nya Volkswagen Golf tar digital instrumentering ett steg längre än nästan alla andra bilar.  Nya skisser som släppts visar att förarmiljön endast består av tre skärmar.

Premiären av Volkswagen Golf har fått skjutas upp lite på grund av att Volkswagen haft en del tekniska utmaningar med all mjukvara i bilen. Dessutom har den hamnat lite i skymundan av nya elbilen ID.3 som smygvisades förra veckan. Men inom överskådlig tid kommer Volkswagen Golf att vara en viktigare bil för företaget. Premiären sker på Frankfurts bilsalong i höst.

Nu skickar Volkswagen ut en teaserbild på hur den nya digitala instrumenteringen ser ut, och den är ett stort steg framåt jämfört med dagens Golf. Kanske är det bara Tesla Model 3 som har en mer digital förarmiljö i dagsläget.

Av skisserna och spionbilder som läckt ut får Golfen inte mindre än tre skärmar, och alla knappar ryker all världens väg.

Även kontroller till klimatanläggning och volymkontroll till stereon sägs vara integrerat i skärmarna, om än via lister i nederkant.

Mitt framför föraren sitter en svängd skärm med hastighetsmätare, varvräknare och bränslemätare. Dessutom har Volkswagen tagit fram en helt ny ratt, inte olik den Volvo har patent på för sina modeller.

När det gäller exteriören läckte det för en tid sedan ut bilder när två hungriga testförare åkte till McDonalds drive-in med en helt omaskerad Golf. Bilen får en försiktig omdesignad exteriör med drag av både dagens Golf och nyare Volkswagen-modeller.

När det kommer till drivlinor kommer flera nyheter, bland annat används mildhybridteknik tillsammans med många motorer, och bilen kommer även som laddhybrid. Däremot slutar Volkswagen att tillverka den elektriska Golfen nu när de släpper ID.3.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com