Nya Ford Kuga visas upp i Genève

Ford stärker sitt SUV-segment med fem modeller och först ut är nya Kuga.

Ford själva väntas passera 200 000 sålda SUV:ar i Europa under 2016. Senaste uppdateringen i det populära modellprogrammet är därför en ny generation av Ford Kuga som har både ny teknik, som parkeringsassistans för sida-vid-sida-parkering och utvecklat aktivt kollisionsskydd.

– Ford levererar en europeisk SUV-line-up som erbjuder den eleganta design, bil-liknande dynamik och sofistikerade teknik som konsumenterna vill ha. Efterfrågan på stadsjeepar är starkare än någonsin, och Ford utökar sitt utbud till att erbjuda allt från robusta modeller som verkligen tar sig fram överallt till sportiga modeller som är utformade för att passa urbana livsstilar, säger Joe Bakaj, produktutvecklingsdirektör på Ford of Europe.

En ny dieselmotor på 1,5 liter för bättre bränsleekonomi har den också samt Fords intelligenta fyrhjulsdrift, iAWD.

För den stilmedvetne kan vi också berätta att den kommer i två nya färger, har en ny exteriör, LED-strålkastare som är tända på dagen.

Ford vill alltså stärka sitt SUV-segmentet med fem modeller och efter nya Kuga kommer en ny, större Edge senare i år. Utöver den duon kommer ytterligare tre nya eller omgjorda modeller de kommande tre åren som kommer att konkurrera i såväl SUV-segmentet som i crossover-segmentet.

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com