Nya Ford Fiesta elektrifieras

Får en 48-volts hybrid-motor

Nya Ford Fiesta blir för första gången elektrifierad och får även en del utseendeförändringar.

Ford har visat upp nya Ford Fiesta som för första gången blir elektrifierad i form av en mildhybrid. Fiestan får nya LED-strålkastare, och som tillval finns Matrix-LED-teknik med bländningsfritt helljus.

Inuti bilen finns en 12,3 tum anpassningsbar instrumentdisplay. Bilen har ett varningssystem som alarmerar om man kör år fel håll. Även en rad andra förarassistanssystem gör sin debut i Fiesta. Apple Carplay och Android Auto finns också tillgängligt.

LÄS MER: Racinglegendens Ford Mustang Shelby säljs

Drivlinan består av en 48-volts EcoBoost hybrid-motor som hjälper att spara bränsle samtidigt som Ford menar att kördynamiken förbättras med responsiv acceleration. Kunderna kan välja mellan 125 och 155 hästkrafter, kombinerat med en sexväxlad manuell låda. Väljer man 125 hästarsversionen finns även en sjuväxlad automatlåda som tillval.

Ford erbjuder även en vanlig bensinmotor på 1,0-liter som genererar 100 hästkrafter då går kraften till hjulen via en sexväxlad manuell låda. Föraren har tre körlägen att välja mellan: Normal, sport och Eco Drive.

Prestandaversionen Fiesta ST har försetts med Matrix-LED-strålkastare, nya och egenutvecklade performance-stolar, samt detaljer på designen som är sportigare. Dessutom ökar vridmomentet med tio procent till 320 Nm och effekten är på 200 hästkrafter.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com