Nya Evoque får osynlig motorhuv

Här är detaljerna om nya Range Rovern

Här är alla detaljer om helt nya Range Rover Evoque som avtäcktes sent på torsdagkvällen i London. Målet med bilen är högt – folk ska vända sig om på gatan. Redan från start kommer den som mildhybrid – och får osynlig motorhuv.

– När Range Rover Evoque kom 2010 förvandlade den spelreglerna för kompakt-SUV:ar och den nya modellen fortsätter på samma otroliga resa. Detta karaktärsstarka fordon kombinerar finess och körglädje för att väcka den viktiga känslomässiga reaktionen som får folk att vända sig om och le.”, säger designchefen Gerry McGovern

Som pionjärer på marknaden för kompakt-SUV:ar i lyxutförande med en global försäljning på över 772 096 bilar och över 217 internationella utmärkelser är Range Rover Evoque en sofistikerad utveckling av originalet. Bilen som är konstruerad och tillverkad i Storbritannien ger kunderna vad de behöver i en modell som kombinerar det oöverträffade Range Rover-arvet kombineras med avancerad teknik.

Första generationen av Range Rover Evoque har sålt i 772 096 bilar och är en riktig succé. När den kom för åtta år sedan var konceptet med att göra en kompakt-SUV i ett kupéliknande lyxutförande nytt. Och ingen tillverkare har helt och hållet lyckats kopiera konceptet, även om Land Rover tycker att hela världen tagit över.

– För åtta år sedan skapade vi ett nytt segment och resten av världen tog efter. Nu har vi omdefinierat vad en kompakt lyx-SUV innebär. Med design och kompetens som hjärtnot och den senaste tekniken som toppnot har nya Range Rover Evoque det du behöver och ser till att du kommer fram till ditt mål oavsett rådande förhållanden, säger Land Rovers marknadsdirektör Finbar McFall.

Det Land Rover är mest stolta över i den nya designen är slimmade Matrix LED-strålkastare, infällda dörrhandtag och detaljer i karossen i bränd koppar. Invändigt satsar Land Rover på återvunna material, vilket ju onekligen ligger i tiden. I stället för kromgarvat skinn kan du få ullblandning och mocka baserad på återvunnen plast.

Tekniskt sett har den nya modellen mycket gemensamt med föregångaren, hjulbasen är två centimeter längre, vilket använts till benutrymme i baksätet – och handskfacket hävdar Land Rover.

Inom ett år lovar Land Rover att modellen kommer som laddhybrid, vilket lär bli populärt bland tjänstebilsförare i Sverige. Men redan från start lanseras Evoque som mildhybrid med en hjälpmotor och 48 volts batteri. Laddhybriden blir trecylindrig och får en liknande drivlina som Volvo XC40 T5 twin engine.

En annan finess som Land Rover är mäkta stolta över är osynlig motorhuv. Det är möjligt tack vare att en kamerabild projiceras på övre pekskärmen och ger föraren en vy om vad som finns under motorn och huven. På skärmen upplevs det som att motorn och motorhuven blivit osynliga.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com