Nya äventyrliga Toyota RAV4

Får en mer äventyrlig version

Toyota ska uppdatera sin populära modell RAV4, som bland annat får en mer tuffare och äventyrlig version.

Modellen lanserades 1994, och nu uppdateras den populära suven Toyota RAV4. Den får även en fränare version i form av Toyota RAV4 Adventure.

Fronten har fått en helt ny design. Toyotas emblem har flyttats ned från framkanten på motorhuven till i mitten av kylargrillen. Dimljusen har en ny placering med en svart inramning. Dessutom har hjulhuskanterna blivit mer markerade. De nya 19-tumfälgarna har en mattgrå finish. Och under fronten och bakpartiet finns silverfärgade underkörningsskydd.

Färgmässigt går det att beställa bilen i en tvåfärgslackering där taket, A-stolpen och bakspoilern är lackerad i Dynamic Grey, och resten av karossen är i Urban Khaki. Det ska vara en blinkning till Toyota Land Cruiser.

LÄS MER: Subaru visar upp smakprov på kommande suv – samarbete med Toyota

Tittar man på interiören, så har sätena fått ny klädsel, där en kombination av syntetiskt läder och präglat mönster på sittytorna används.

Bilen har intelligent fyrhjulsdrift i form av en elmotor på bakaxel som ska ge framkomlighet och säkra vägegenskaper. Den har två elmotorer, en fram och baktill, som samarbetar med bensinmotorn på 2,5-liter. Systemeffekten är på 222 hästkrafter och RAV4 Adventure kan dra släp på upp till 1 650 kilo.

De andra versionerna av Toyota RAV4 får också uppdateringar i form av nya LED-strålkastare, nya fälgar, LED-belysning i interiören, elektriskt justerbar passagerarstol, samt nya USB-C-kontakter.

Något pris för nya RAV4 Adenture har inte presenterats.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com