Nu kan du skaffa den ultimata Bondbilen – ägdes av Sean Connery

Enda DB5 som ägdes av Sean Connery

Det är den enda Aston Martin DB 5:an som någonsin ägdes av den som av många anses vara den bästa Bond-skådisen genom alla tider: Sean Connery.

Aston Martin anses vara biltillverkaren som de flesta associerar med James Bond. De flesta tänker nog även på Aston Martin DB5 som den bilmodell som Bond brukar köra med. Faktum är att det just nu finns ett exemplar av DB5 till salu på Blocket. Men bilen som kommer auktioneras ut i augusti av Broad Arrow Auctions, tar nog priset som den ultimata Bondbilen.

Det är en Aston Martin DB5 och har chassinummer DB5/1681/R och har ägts av den första Bondskådisen, Sir Sean Connery, mannen som de flesta anser gjorde den bästa gestaltningen av James Bond.

Köptes av Connery 2018

Sean  Connery införskaffade bilen 2018. Foto: Broad Arrow Auctions

Bilen köptes som ny 1964 av den föregående ägaren, som behöll bilen i sin ägo till och med 2018. Det är den enda DB5:an som någonsin har ägts av Connery. Självklart har bilen rätt färg: Snow Shadowg-grå, samma som när bilmodellen medverkade i Goldfinger. Bilen har en snygg interiör med röd läderklädsel.

Inte nog med att den nya ägaren får bilen, denne får också en skjuts av en annan skotte:  Connerys nära vän – den trefaldige Formel 1-världsmästarern Sir Jackie Stewart vid en tidpunkt och plats som väljs av ägaren.

Bilen är i väldigt fint skick, och har servats på bästa sätt av en Aston Martin-specialist. För den som vill lägga ett bud, värderas DB 5:an till mellan 1,4 och 1,8 miljoner dollar, motsvarande 13 och 17 miljoner kronor. Bilen kommer auktioneras ut 17–18 augusti.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com