Nu har Top Gear Sverige premiär - så hyllas Adam Alsing

Nu har Top Gear Sverige börjat sändas – som en hyllning till Adam Alsing. Premiärprogrammet innehåller bland annat ett stort suv-test med super-suvarna Lamborghini Urus, Bentley Bentayga och Mercedes G-klass, kändisracing med Anja Pärson och ett test av en klassisk filmbil i modern tappning.

Den folkkäre programledaren Adam Alsing avled 15:e april i sviterna av Covid-19. I vintras spelades Top Gear Sverige in där Adam var en av programledarna tillsammans med vännerna Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson. Nu har serien börjat sändas – som en hyllning till Adam Alsing.

– En nära vän och en fantastisk människa har tagits ifrån oss. Det känns som igår när vi var på inspelningarna och raceade tillsammans och delade bilminnen med varandra. Adam lämnar ett stort tomrum efter sig och han kommer föralltid att vara saknad, säger Marko Lehtosalo.

– Vi hade många härliga skratt tillsammans under inspelningen och han hade alltid full koll på läget, det var väldigt lättsamt och kul att jobba tillsammans. Det känns helt ofattbart att han inte finns med oss längre.

I samråd med Adams familj och vänner har det beslutats att Top Gear Sverige sänds som planerat.
–  I vår stora sorg värmer det att se all omtanke och kärlek från omgivningen. Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom, säger familjen.

– Vi har haft en nära dialog med Adams närstående som har framfört deras önskan om att Top Gear Sverige ska sändas, för att minnas Adam. Vilket känns väldigt fint och vi har en samsyn kring att dela Adams värme och otroligt fina medverkan i serien, med hela det svenska folket, säger Axel Eriksson, innehållsdirektör Discovery Networks Sweden.

I det första avsnittet provas bland annat de tre super-suv:arna Lamborghini Urus, Bentley Bentayga och Mercedes G-klass. Markoolio testar Ford Mustang Bullitt och dessutom gästas programmet av Anja Pärson. Senare i säsongen testar Adam Alsing bland annat en Aston Martin Vantage och sin drömbil från 80-talet.

Programmet inleds med en hyllning till Adam: ”Till varmt minne av Adam Alsing 1968 – 2020.”

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com