Norrman säljer unik Koenigsegg CCR Evo på Blocket

Rallyföraren Vegard Joa äger en av två tillverkade Koenigsegg CCR Evo.
Men nu säljer han bilen – eftersom kopplingen är för tung för honom.
Annonsen ligger nu uppe på både Blocket.se och den norska motsvarigheten Finn.no med en prislapp på 7,5 miljoner kronor.

En riktig samlardröm har uppenbarat sig på den svenska och norska andrahandsmarknaden för bilar.

Det har vi att tacka den norska rallyföraren Vegard Joa för.

Joa äger nämligen en av de två tillverkade Koenigsegg CCR Evo. Men nu väljer alltså 52-åringen att sälja sin pärla – av en smula ovanlig anledning, rapporterar TV2.no.

– Jag har en förstörd höft som inte går att fixa. Det gör att jag helt enkelt får problem med att trycka in kopplingen efter en stunds körning. Därför tänker jag att bilen kan få en ny ägare, säger han till den norska tv-kanalen.

Enligt annonsen har bilen gått mellan 3.000 och 3.500 mil. Vegard Joa ska vara den tredje ägaren och han beklagar sig över att han inte kunnat ge den mer uppmärksamhet än vad han har gjort.

– På grund av höftproblemen har jag kört den alldeles för lite, tyvärr. Men det har blivit många små turer. Den är brutal med en extrem ljudbild. Det är tätt inpå den optimala bilupplevelsen, säger han.

Bilen ligger nu ute på försäljning för 7,5 miljoner kronor på både Finn.no och Blocket.se. Anledningen till att den även ligger på svenska Blocket är för att nå ut till fler potentiella köpare.

Annonserna har nu legat ute i exakt en vecka. På frågan på hur responsen har varit svarar han:

– Det har varit flera som har hört av sig. Vi får se om några är seriösa, säger han till norska TV2.

Koenigsegg CCR byggdes mellan 2004 och 2006 i endast 14 exemplar. Den ligger inne med en V8-motor med dubbla kompressorer, en manuell sexväxlad låda och med sina 806 hästkrafter gör den 0-100 km/h på 3,2 sekunder.

Bilen har en toppfart på 388 km/h. I samband med lanseringen tog den en plats i Guinness rekordbok som världens snabbaste produktionsbil. Den tog då över den platsen från Mclaren F1.

Men detta är inte nog. Detta är ju Evo-versionen. Den gjordes bara i två exemplar och sägs ha en toppfart på 395 km/h. I annonsen står det dessutom att ”bilen uppgraderats betydligt vid Koenigseggs fabrik”.

Det återstår att se vem som blir den nya lyckliga ägaren och vad bilen till slut kommer att säljas för.

Själv ska Vegard Joa gå över till en sportbil med automatlåda istället, då det är snällare mot hans höfter.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com