Neiman Marcus Island Cars en present till honom och henne

Tips från årets mest extravaganta julklappskatalog

Julklappskatalogen från lyxvaruhuset Neiman Marcus brukar vara någonting utöver det vanliga. Så också i år. Vad sägs varsin strandbil till honom och henne.

Sedan 1907 har Neiman Marcus levererat moderiktiga accessoarer till oljeförmögna Texasbor, ungefär som ett amerikanskt svar på brittiska Harrods. Varje år ger de också ut en julklappskatalog med gåvor utöver det vanliga.

Det hjälper att ha några oljemiljarder i madrassen om du ska beställa från katalogen. Bland presentförslagen finns nämligen en vecka på engelska slott, en statistroll i en Broadwaymusikal och ett privatflygplan i roséguld.

Ett fynd för 1,5 miljoner dollar.

Ett fynd för 1,5 miljoner dollar.

Lite mer jordnära, i dubbel bemärkelse, är deras His & Hers Island Cars. Byggda i Florida av Island Car Limited som kopior på Fiat 600 Jolly, en strandbil från förr. Men nybilarna är eldrivna glasfiberkonstruktioner som varken ska rosta eller släppa ut avgaser på solbadare.

Textiltrycket på stolsklädsel och tak levereras av designfirman Lilly Pulitzer och i standardutrustningen ingår en ljudanläggning från Bose med Bluetoothuppkoppling, designerhanddukar och badbrallor.

Bilarna kostar 65.000 dollar styck och kommer att tillverkas i en serie om tio stycken av varje. Så om du ska ge bort ett par bör du skynda dig att beställa.

Foto: Neiman Marcus
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com