Mystiska bilden av Polestars nya bilmodell

Här är teaserbilden på Polestars nya konceptbil som kan visas upp på Genèvemässan om två veckor.
Bilen kan vara Polestar 3 – en kommande elbil med ny djärv design.
– Den visar riktningen som Polestar är på väg mot, uppger Polestar.

Polestar har precis låtit journalister provköra den nya eliblen Polestar 2 i form av en prototyp på Volvos testbana Hällered mellan Göteborg och Borås. Och företaget kan inte klaga på recensionerna.
– Tesla har fått ha den här delen av marknaden i fred för ett tag, men kommer att få mycket allvarlig konkurrens av Polestar 2, skriver brittiska Auto Express i en mycket positiv recension.

Polestar verkar dock inte vila på lagrarna, utan skickar nu ut en teaserbild ibnför Genèvesalongen som fått spekulationerna att gå varma. Det handlar om en ny bilmodell som visas uppifrån med tydliga Polestar-drag. Den har samma LED-strålkastare som Volvo med Tors hammare, och verkar ha samma rundade bakdel som Polestar 2.

Polestar har inte avslöjat om det är de första bilderna på nästa modell, Polestar 3, eller en konceptbil, utan kommenterar bara mystiskt:
– Den visar riktningen som Polestar är på väg mot.

Kanske handlar det om en suv, för det skulle inte krävas alltför mycket utvecklingsarbete för att presentera en egen Polestar suv-variant på CMA-plattformen. Både Volvo och Polestar använder samma teknik på CMA-plattformen för sina kommande elbilar XC40 Recharge och Polestar 2. bilarna har 407 hk och batteri på 78 kWh.

Polestar lovar också att den 25:e februari visa upp mer av sin och Googles gemensamma teknik med Android-system för bilar.

Geely- och Volvokoncernen drömmer naturligtvis om att i Polestar skapa sitt eget framgångsrika elbilsmärke för att få en Teslaliknande värdering av bolaget inför börsnoteringen av Geely-koncernens alla bilmärken inklusive Volvo och Polestar.

Maths Nilsson
Redaktör
maths.nilsson@schibsted.com