Ministerns attack mot BMW och Mercedes

”När ska ni bygga en bil hälften så sexig som en Tesla?”

Tysklands ekonomiminister Peter Altmaier hånar sitt eget lands biltillverkare. Toppcheferna på BMW, Volkswagen och BMW blev svarslösa över attacken: ”När ska ni bygga en elbil som är hälften så sexig som en Tesla?”, sa ministern.

Tysklands ekonomiminister Peter Altmaier är inte alls nöjd med hur de tyska biltillverkarna sköter elbilssatsningarna. Enligt flera tyska tidninga gjorde Altmaier utspelet på en paneldebatt om artificiell intelligens i Tyskland. Han adresserade Herbert Diess, chef för Volkswagen, Dieter Zetsche, VD för Daimler (Mercedes-Benz), som var närvarande och Harald Krüger, VD för BMW, som inte var närvarande.

Ministerns ord som nu blivit uppmärksammade i hela världen:

– Jag undrar verkligen när du, Mr Zetsche eller du, Mr Diess eller du Mr Krüger från BMW kommer att kunna tillverka en elbil, som bara är hälften så sexig som en av Tesla. När det gäller attraktiviteten hos era elbilar kan ni faktiskt komma med lite fräscha idéer. ”

Varken Dieter Zetsche eller Herbert Diess kom med något tydligt svar. Oron i Tyskland över vart bilindustrin är på väg i brytningstiden runt nya drivmedel är stor. Dock har nu Volkswagen lovat att inom ett par år släppa elbilar som är lika överkomliga som Golf och Passat och levererar prestanda i paritet med Tesla Model 3.

Dock satsar tysk bilindustri än så länge på elbilar som är ganska traditionella i design och funktion som Audi e-tron och Mercedes EQC.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com