Miljardärens monstruösa pickup: 9,1-liters V8 med 811 hk

Miljardären Bobby Patton har byggt en av världens grymmaste pickuper.
”Grim Reaper” är en totalt ombyggd Ford F-150 Raptor med 9,1-liters V8 på 811 hk.
Markfrigången är hela 66 centimeter.

Bobby Patton är oljemiljardären som deläger LA Dodgers basebolllag och älskar att köra terränglopp. I januari överlevde han en svår krasch under Dakarrallyt där hans Toyota voltade fyra gånger.

Kanske är det därför han bestämde sig för att bygga en av världens grymmaste pickuper. Hans nya pickup ”Grim Reaper” är baserad på en Ford F-150 Raptor och har byggts om av Jimco Racing i San Diego.

Grim Reaper ska användas för att rekognosera inför rallytävlingar och kunna köras bekvämt i oländig terräng. Den gamla motorn på 400 hk ansågs alldeles för klen och byttes ut mot en 9,1 liters V8 på 811 hk och 950 Nm i vridmoment.

Chassit har modifierats kraftigt och fått helt nya hjulupphängningar med Fox-dämpare. Markfrigången fram är 66 centimeter och bakaxeln har en frigång på imponerande 81 centimeter. Sexkolvsok från Brembo ser till att stoppa 40-tumsdäcken från BF Goodrich.

Invändigt så har den lite plastiga originalinredningen ersatts av lyxigaste läder och mocka. Fords original luftkonditionering ansågs inte heller hålla måttet och ersattes av två kraftfullare system.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com