MHF utser Volvo V90 till Årets Familjebil

Volvo vann över Kia Optima Sportswagon och Opel Astra Sports Tourer i finalen

Sedan tjugo år tillbaka har MHF utsett Årets Familjebil. Denna gång går pokalen till Volvo V90. För första gången var Bytbils redaktör medlem av juryn.

Motorförarnas Helnykterhetsförbund, MHF, är en ideell organisation som främst verkar för nykterhet i trafiken. Ett gott ändamål, för vem vill bli överkörd av ett rattfyllo? Sedan 1996 har deras medlemstidning Motorföraren också delat ut utmärkelsen Årets Familjebil. För att kvalificera sig ska Årets Familjebil inte bara ha börjat säljas i Sverige under året, utan också vara praktisk, säker, totalekonomisk och ett bra miljöval.

Den här gången stod tre bilar på startlinjen i finalomgången: Kia Optima Sportswagon, Opel Astra Sports Tourer och Volvo V90. Alla tre kombibilar med klart familjetycke. Men när den slutna omröstningen genomförts stod Volvo V90 som segrare.

För första gången satt också Bytbils redaktör med i juryn, som enligt Motorföraren består av ”några av Sveriges mest lästa och kunniga motorjournalister”. Och så vår redaktör då. Som är som han är.

– Mmmm, älskling.

– Hjälp! Polis! Jag blir antastad!

Hur som helst säger vi grattis till Volvo! Du kan läsa om utmärkelsen Årets Familjebil här!

Foto: Volvo Cars
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com