Mercedes-Benz AMG C63 med 712 hästkrafter – Manhart CR 700

Trimmat V8-motorn med 202 hästkrafter

För att hylla och säga adjö till V8-motorn som finns i Mercedes-Benz AMG C63, har nu en tysk trimningsfirman satt tänderna i modellen.

I juli presenterade den tyska trimningsfirman Manhart sin senaste skapelse: RQ 900. Det är en trimmad version av Audi Q8 som genererar 918 frustande hästkrafter och 1 180 Nm.

En ny version av Mercedes-Benz AMG C63 lär presenteras snart, och den förväntas ha en hybriddrivlina som har en fyrcylindrig motor. Det betyder att den tyska biltillverkaren kommer säga adjö V8-motor som finns i den nuvarande generationen. Därför har nu Manhart valt att hylla modellen och även motorn som finns under huven.

Manhart har presenterat ett omfattande trimningspaket för Mercedes-Benz AMG C63. Manhart CR 700 baseras på kombiversionen. Motorn, som fortfarande är en V8-motor, uppgraderas från 510 hästkrafter till stadiga 712 hästar. Vridmomentet ökar från 700 Nm till 920 Nm. Det betyder att modellen kan accelerera från 100 till 200 km/h på 5,5 sekunder. Bilen har fått en kalibrering av styrenheten, plus en del förändringar på turboladdaren, luftintaget, intercoolern och bränslepumpen. Dessutom har växellådan finjusterats.

Manhart har lackerat bilen i svart och lagt till konstaterande detaljer i guld, och det inkluderar den specialgjorda grillen. Bilen har 20-tums lättmetallfälgar och prestandadäck. Dessutom har den justerbara spiralfjädrar från H&R. Interiören har ordentligt med kolfiber, och det går att få bilen anpassad till ens tycke.

Några priser har inte presenterats, utan man får kontakta firman för ett individuellt pris.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com