Maybach utvecklar egen version av EQS

Svaret finns i detaljerna

Det verkar som att Maybach är på väg att utveckla en egen version av Mercedes populära elbil EQS. Trots att det är svårt att tro, finns svaret i bildetaljerna.

I slutet av april presenterade Mercedes den sjusitsiga versionen av Mercedes-Benz EQS. Nu har Bytbils bilspion lyckats fånga de första bilderna på Maybach version av modellen: Mercedes-Maybach EQS. Prototypen testas nu på vanliga gator, efter att ha visats upp på bilmässan i München 2021. Nästa år ska Maybach elektrifieras helt och hållet.

Vid första anblick visar dock bilen inte upp några tecken på att vara en Maybach, eftersom den inte har något krom, och det finns inte heller några andra ledtrådar på att det är den modellen. Dock är grillen rejält kamouflerad. Man kan även klart och tydligt se den lägre delen av stötfångaren bakom registreringsskylten, plus en del andra detaljer.

När föraren fick syn på bilspionen tillkallades säkerhetsvakter från Mercedes för att skärma av prototypen på allmänna vägar, vilket visar hur ”het” bilen faktiskt är.

Foto: S. Baldauf/SB-Medien

 

Foto: S. Baldauf/SB-Medien

 

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com