Mansory sätter tänderna i Lamborghini Urus

V8-motorn för en rejäl effektökning

Den tyska firman Mansory bygger om lyxbilar, och har nu fixat till Lamborghini Urus, så att den får ett speciellt utseende, och en rejäl effektökning.

Lamborghini Urus är en läcker suv som har trimmats i många utförande. Bland annat skrev Bytbil tidigare i december, om en Novitec-trimmad Urus. Men de är såklart inte de enda. Nu har tyska Mansory, som bygger om lyxbilar, satt tänderna i Lamborghini Urus.

Skapelsen är exklusiv för Förenade Arabemiraten, eftersom de har öppnat sin första utställningslokal i landet. Enligt företaget har efterfrågan på deras produkter ökat. Dessutom visade de upp modeller som baseras på Rolls-Royce Cullinan och Mercedes-AMG G-klass. Det märks att företaget inte har sparat på några detaljer. Bilen får speciella färger, nya delar i form av exempelvis ny hjuldesign, och en komplett läderinteriör. Lamborghinin är lackerad i grått, men har även använt ordentligt med kolfiber. Andra modifieringar inkluderar en skräddarsydd stötfångare med större intag, splitter, diffusor samt extra vingar och fenor för att den ska få sitt säregna utseende.

I interiören får den som sagt läderklädsel, som kompletteras med olika typer av strukturer, ett stjärnljustak, och självklart massor av kolfiberaccenter. Om man tycker att den gråa färgen är tråkig, finns en mängd med färgalternativ.

Bilen har en fyrliters V8-motor. Den får en effektökning från 650 hästkrafter och 850 Nm, till 880 hästkrafter och 1 100 Nm. Det betyder en topphastighet på 320 km/h, och accelerationen 0–100 km/h går på 3.0 sekunder.

Mansory har inte avslöjat hur många exemplar som kommer byggas av Lamborghini Urus, eller hur mycket varje exemplar kommer kosta.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com