Manharts hyllning till BMW M2

Nya generationen lanseras senare i år

Senare i år kommer den nya generationen av BMW M2 presenteras. Därför väljer trimningsfirman Manhart att hylla den nuvarande generationen med ett riktigt schabrak till bil.

I somras presenterades nya BMW 2-serien. Senare i år kommer den nya generationen av BMW M2 lanseras. För att hedra den nuvarande generationen av M2, har nu Manhart Performance satt tänderna i modellen och visar nu upp en av sina mest extrema skapelser hittills.

Företaget har tidigare i år presenterat Manhart CR 700, som baseras på en Mercedes AMG C63. Även MH2 630 är skapad för roliga dagar på banan. Under motorhuven finns en M-motor. Det är en treliters rak sexa, men har uppgraderats med turboladdare, förbättrad kylning och ett mindre restriktivt avgassystem.

Ökat effekten med 220 hästkrafter

Det betyder att effekten har ökat till 630 hästkrafter och 750 Nm, lika mycket som i BMW M5 Competition. Effektökningen är på 220 hästar och 200 Nm.

För att klara av den ökade effekten har den fått bredare bakdäck, för bättre grepp. Den har även fått nya bromsar som har lånats från M4 GT4, som gör att MH2 630 får sexkolvsok och 380 mm skivor fram, medan bakbromsarna är standard. Den får också en KW Clubsport-fjädring och en bakvinge från M235i, plus ett par kolfiberdetaljer från M Performance.

Inuti bilen tillförs en rullbur, som i sin tur ersätter baksätena. Det finns även CS-säten från Recaro Sporter, samt växlingspaddlar i kolfiber. En extra display för prestanda samt tidtagning ingår också.

Manhart inte avslöjat hur mycket de vill ha betalt för ett exemplar, utan du får kontakta dem för ett prisförslag.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com