Manhart tar BMW X4 Competition till nästa nivå

Levererar 125 fler hästkrafter än standardversionen

BMW X4 Competition levererar redan från början rejält mycket effekt. Men tack vare trimningfirman Manhart har modellen förvandlats till ett monster.

Företaget Manhart är kända för att trimma och förbättra olika bilmodeller. Senast vi skrev om dem var det en Range Rover som var på tapeten. Den hade ett guldtema både på in- och utsidan. Den här gången har de fixat till en BMW X4 Competition.

Firman har döpt sin skapelse till MHX4 600. De har trimmat BMW:s treliters raka sexan med biturbo så att den levererar 125 fler hästkrafter och 135 Nm, till 635 hästar och 785 Nm. Styrenheten har förändrats, plus att ett avgassystem i rostfritt stål har monterats. Även markfrigången har sänkts med tre centimeter. Som tillval finns även en uppgradering på bromsarna.

Kolfiberpaket på exteriören 

Standardversionen av X4 Competition klarar av 0–100 km/h på 3,7 sekunder, men Manhart vill inte avslöja vad för acceleration den trimmade versionen har. MHX4 600 har 22×9-hjul fram, och 22×10 bak som levereras av Alpina.

Manhart har även gjort andra förändringar. På exteriören har de bytt ut visa delar mot kolfiber. Bland annat är den främre splitter, sidokjolarna, spegelkåporna, den bakre diffusorn, och det främre luftintaget numera i kolfiber.

För den som är intresserad av den trimmade versionen av BMW X4 Competition får kontakta Manhart för ett individuellt prisförslag.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com